SER Group liderem polskiego rynku systemów ECM według rankingu ITWIZ Best 100

(July 30, 2021 - Bonn / Warszawa) SER Group została liderem rynku ECM w Polsce w 2020 roku według rankingu Best 100 firmy IT WIZ.

SER Group została liderem rynku ECM w Polsce w 2020 roku według rankingu Best 100 firmy IT WIZ. Kategoria ECM została dodana do rankingu w 2017 roku i od tego czasu SER Group nieustannie plasuje się na jej czele. „Systemy ECM” to nie jest jedyna kategoria, w której znalazła się SER Group. Spółka zajmuje również 14. miejsce wśród firm o najwyższej wartości sprzedaży własnego oprogramowania oraz 39. miejsce w rankingu 100 największych firm informatycznych w Polsce.

Marcin Somla, Country Manager Grupy SER w Polsce, komentuje: „Bardzo się cieszymy, że nasza platforma Doxis4 ECM została tak ciepło przyjęta na polskim rynku. Nasze wyniki w tym ważnym rankingu firm IT są dowodem ogromnego zaufania, jakim nasi klienci obdarzają oprogramowanie ECM Doxis4. Doxis4 to wysoce skalowalna, elastyczna i inteligentna platforma, którą można wdrożyć w środowiskach chmurowych, lokalnych i hybrydowych. Skutecznie ujednolica treści, procesy, współpracę i usługi oparte na sztucznej inteligencji – wszystko w ramach  jednej platformy”.

Email: silvia.kunze-kirschner@ser.de

O SER Group

SER Group jest jednym z wiodących europejskich dostawców oprogramowania do zarządzania treścią w przedsiębiorstwie (ECM). Ponad pięć milionów użytkowników korzysta codziennie z platformy Doxis4 ECM firmy SER Group - on-premises, w chmurze lub jako hybryda tych dwóch rozwiązań. W oparciu o zunifikowane usługi ECM i BPM jak i usługi współpracy oraz usługi kognitywne duże firmy, korporacje, instytucje publiczne i organizacje opracowują cyfrowe rozwiązania do inteligentnego zarządzania informacjami i procesami. Grupa SER ma 35 lat doświadczenia i zatrudnia ponad 600 pracowników w 22 lokalizacjach na całym świecie.