Usługi chmurowe Doxis4 firmy SER Group otrzymują certyfikat SOC 2 Type 1

(February 2, 2021 - Bonn / Warszawa) Grupa SER pomyślnie przeszła audyt SOC 2 typu 1. Raport, który został wydany przez niezależną firmę audytorską CyberGuard Compliance LLP i certyfikowany przez American Institute of Certified Public Accountants (AICPA), szczegółowo weryfikuje wewnętrzne mechanizmy kontrolne i procesy Grupy SER w celu zapewnienia dostępności i bezpieczeństwa usług Doxis4 Cloud Services.

Dzięki udanemu audytowi i certyfikacji SOC 2 grupa SER udokumentowała kompleksowe kontrole, które zapewniają bezpieczeństwo i dostępność usług Doxis4 Cloud Services. Certyfikacja została przyznana przez niezależnego audytora zewnętrznego -  CyberGuard Compliance LLP. Nowy certyfikat rozszerza serię certyfikacji SER Group.

Bezpieczeństwo i zgodność ze światowymi standardami: Doxis4 spełnia zasady usług zaufania SOC 2.

W ramach audytu oceniono pięć zasad zaufania AICPA: prywatność danych, poufność, integralność, dostępność i bezpieczeństwo. Dr Gregor Joeris, dyrektor techniczny grupy SER, wyjaśnia: „Bezpieczeństwo i zgodność stanowią nas najwyższy priorytet. Zapewniamy, że platforma Doxis4 działa nieprzerwanie, jest w pełni utrzymywana i zawsze aktualna. Nasi klienci mogą zarządzać danymi i poufnymi informacjami, zachowując nad nimi pełną kontrolę. Oczywiście naszym najwyższym priorytetem jest zapewnienie dostępności, prywatności i bezpieczeństwa w naszych rozwiązaniach. Po pomyślnym uzyskaniu certyfikatu SOC 2 cieszymy się, że otrzymaliśmy dalsze potwierdzenie, że nasze usługi w chmurze Doxis4 spełniają najwyższe standardy jakości i bezpieczeństwa”.

Najwyższe standardy usług w chmurze

Usługi chmurowe Doxis4 zapewniają najnowocześniejszą infrastrukturę chmurową zapewniającą wysoką dostępność i bezpieczeństwo do zarządzania bazami danych, serwerami, pamięcią masową i sieciami. Raport SOC 2 Type 1 poświadcza, że ​​mechanizmy kontrolne dla usług Doxis4 Cloud Services zostały odpowiednio zaprojektowane i wdrożone. Usługi chmurowe Doxis4 Grupy SER wspierają kompleksową funkcjonalność platformy Doxis4, która łączy w sobie treści, procesy, współpracę i usługi poznawcze. Dzięki temu, elastyczne rozwiązania mogą być dostosowane do indywidualnych potrzeb w chmurze - hostowane przez SER i dające klientom swobodę wyboru modelu licencji, który odpowiada ich potrzebom.

Bezpieczeństwo ECM w chmurze

Grupa SER działa z lokalizacji z Niemiec, Francji, Irlandii, Anglii i Szwecji - przez całą dobę
z gwarancją dostępności na poziomie 99,9%. Pozostałe centra danych zlokalizowane są na całym świecie i obsługują klientów działających poza UE. Rozległa sieć partnerów SER Group oferuje lokalne wsparcie, również w językach ojczystych naszych klientów.

System Doxis4 dostarcza przedsiębiorcom modułowe i przyjazne dla użytkownika oprogramowanie do inteligentnego zarządzania informacjami. Dostępnych jest ponad 40 szablonów rozwiązań Doxis4 dla zastosowań branżowych do bezpośredniego wykorzystania, aby pomóc firmom szybko osiągnąć cele związane z cyfryzacją i digitalizacją.

Aby dowiedzieć się więcej o „bezpieczeństwie ECM w chmurze”, kliknij tutaj.

Email: press@sergroup.com
Tel.: +49 (0) 228 90896-0

Informacje o SOC 2

Raporty dotyczące kontroli organizacji systemu (SOC) zapewniają uznane standardy dobrowolnego, niezależnego audytu usług, takich jak usługi w chmurze. Raporty SOC 2 oceniają wewnętrzne mechanizmy kontroli dostawców usług, koncentrując się na zgodności
i operacjach zapewniających zasady usług zaufania: bezpieczeństwo, dostępność, integralność przetwarzania, poufność i prywatność. Niezależni audytorzy, tacy jak CyberGuard Compliance, przygotowują przejrzyste, wpływowe raporty z audytów jako poświadczenie zgodności z najwyższymi standardami bezpieczeństwa, określonymi przez American Institute of Certified Public Accountants (AICPA).