SER Group liderem polskiego rynku ECM

(July 11, 2018 - Warschau) Computerworld Top 200* po raz kolejny przyznał SER Group tytuł lidera na polskim rynku ECM. Ranking wydawany jest przez magazyn Computerworld we współpracy z IDG pod patronatem Ministerstwa Cyfryzacji, Ministerstwa Przedsiębiorczości i Technologii oraz Narodowego Centrum Badań
i Rozwoju. Computerworld analizuje wpływ na rynek i mocne strony dostawców
IT działających na polskim rynku. W 2018 r. w 60 podkategoriach uplasowało się około 400 firm. To nie pierwsza wysoka lokata SER Group w rankingu – w ubiegłym roku przedsiębiorstwo również zajęło w nim pierwsze miejsce.

Oprócz najwyższej pozycji w rankingu ECM, SER osiągnął również czołowe pozycje w kilku innych zestawieniach. Firma zajmuje trzecie miejsce wśród "Największych dostawców rozwiązań i usług IT dla sektora finansowego i ubezpieczeniowego 2017". Ponadto znalazła się w pierwszej dziesiątce wśród "Największych dostawców rozwiązań i usług IT dla budownictwa i produkcji 2017", "Największych dostawców rozwiązań i usług IT dla sektora edukacji 2017", "Największych dostawców rozwiązań i usług IT dla służby zdrowia 2017" oraz "Największych dostawców rozwiązań i usług IT dla przedsiębiorstw i dużych korporacji". Ponadto SER jest ósmy wśród "Największych dostawców oprogramowania na licencjach własnych 2017".

Ogółem SER Group zajmuje 50. miejsce na 400 analizowanych firm w rankingu największych przedsiębiorstw IT w Polsce. W połączeniu z wiodącą pozycją SER w rankingu ECM i wysokim uplasowaniu w 20 z 200 innych podkategorii Computerworld Top 200, jest to świadectwem silnej pozycji firmy na rynku polskim i podkreśla jej znaczenie w Europie.

• Cieszymy się, że jesteśmy rozpoznawani nie tylko przez międzynarodowych ekspertów, ale także, co równie ważne, jesteśmy doceniani na lokalnych rynkach, gdzie wyznaczamy wysoki poziom, który warto naśladować – komentuje Morad Rhlid, Dyrektor Zarządzający SER Solutions International.
  • Computerworld Top 200 nadaje ton polskiemu rynkowi IT. Uznanie SER Group za lidera w ECM pokazuje, że nasza platforma Doxis4 iECM zaspokaja potrzeby klientów, a jej elastyczność, skalowalność i łatwość obsługi wyróżniają nas na tle konkurencji. Opinie napływające z rynku są pozytywne i potwierdzone przez ponowne uznanie wiodących czasopism branżowych – dodaje Marcin Somla, Dyrektor SER Solutions Polska.

Platforma oprogramowania SER Doxis4 spełnia ponadto najwyższe wymagania branży, łącząc ECM, BPM i EFSS w jedną, spójną platformę technologiczną. Elastycznie wdrażane szablony biznesowe Doxis4 obsługują takie obszary, jak zarządzanie umowami, zarządzanie jakością i fakturami, a także rozwiązania branżowe, w tym dotyczące rejestru maszyn i cyklu życia produktu.

*Computerworld Top 200 2018: https://www.idg.pl/kiosk/TOP200_2018_D,p,2581.html

SER Group liderem polskiego rynku ECM

S.E.R. Solutions Polska Sp. z o.o.
ul. Skierniewicka 10A
PL-01-230 Warschau